Naat 2 hondjesIk ben Nathalie van Horik, het gezicht achter Hondenschool F.L.O.S.

Samen met mijn man Ed en onze 2 honden, American Bulldog Senna en Beauceron Jaimy, wonen wij in Rotterdam.

Zolang ik me kan herinneren, zijn honden mijn passie. In 1994 kreeg ik mijn eerste hondje Snoopy, een Jack Russel van 3,5 maand oud. Toen ik hem van iemand overnam, bleek ik de derde eigenaar. Eenmaal in huis besefte we snel, dat een goede socialisatie ontbrak en hij veel negatieve ervaringen had meegemaakt. Tegen mannen was hij agressief, kinderen en drukte bleek ook geen succes. Voor ons gezin was het een schatje maar voor onbekenden een “duiveltje”. Door onwetendheid en onvoldoende kennis over het opvoeden van hoe hiermee om te gaan, ben ik hulp gaan zoeken en kwam terecht bij HondenVerenigingRidderkerk.

Na 3,5 jaar later volgde er gezelschap van Quinny (Een Yorkshire Terriër) en Dipsy (Een kruising Welsh Corgi/ Jack Russel). Ons duiveltje is altijd een hondje met gebruiksaanwijzing gebleven maar heeft verder een gelukkig leven gekend van ruim 14 jaar. In 1996 werd ik gevraagd om les te gaan geven bij H.V.R. en kon ik mijn passie en hobby combineren. Jaren later fuseerde H.V.R. met Dierenbescherming Hondenschool. Ik koos destijds voor het geven van gevorderde Gehoorzaamheidtrainingen. Een cursus die men ná het behaalde DB- certificaat kon volgen.

In 2010 werd de Combisport toegevoegd aan de overige sporten die er al in het assortiment waren. In eerste instantie ben ik destijds zelf de cursus met eigen hond gaan volgen. Door mijn enthousiasme ben ik hier les in gaan geven. Tot in juli 2016 werd besloten dat het cursusaanbod m.b.t. hondensporten zou stoppen bij de Dierenbescherming Ridderkerk. Hierdoor hield mijn functie als instructeur G&G en CombiSport op en zag het niet zitten om opvoedingsgericht les te gaan geven. Omdat ik het les geven na al die jaren nog steeds met veel plezier deed heb ik besloten zelfstandig een hondenschool te beginnen.

Door de jaren heen heb ik met mijn honden heel wat verschillende disciplines getraind. Mijn kennis in de omgang van mens en hond en de manier van trainen waarvoor ik kies, zijn ontstaan door 20 jaar praktijk ervaring. Ik probeer veel tijd te besteden aan het bijwonen van lezingen, seminars en workshops. Voor mij zijn nieuwe inzichten en (leer) methoden erg belangrijk om leuke en leerzame lessen aan te kunnen bieden. Bent u op zoek naar een gedragstherapeute of puppy cursus dan zal ik u door verwijzen naar een hondenschool die hierin gespecialiseerd is.